LOV!!!

Ojojoj, vilken dålig bloggare jag är... Jag har inte skrivit ett riktigt inlägg på jättelänge känns det som. Det är ofta så med mig. Jag bestämmer mig för att påbörja någonting, sedan fullföljer jag det inte. Som nu, alltså. Startar man en blogg ska man skriva i den... Det verkar inte ha gått in i min hjärna :P .

En liten update om vad som hänt sedan sist:

- Jag har fått sommarlov!!! Kan det bli bättre? I onsdags förra veckan begav jag mig till skolan för den allra sista dagen innan sommarlovet. Vi fick tårta (vilket jag inte ville ha) och sen satt vi bara där och väntade på att få gå till aulan för uppträdanden och sådant. I aulan var det folk som sjöng (lärare, bland annat :P ) och så delades det ut stipendium... Och med min otur fick jag såklart ett stipendium för mest närvarande elev... Nu kanske ni undrar varför jag tycker att det är otur. Jag hatar nämligen att gå upp framför folk oförberedd. Detta har då naturligtvis hänt 3 år i rad... I 8:an fick jag och Sandra ett diplom för ett repotage om spöken som vi hade gjort ( går att ses här, inte så bra, men vi var 14 år :P ). I 9:an fick jag också ett stipendium... Visst är det kul, och jag skulle inte tacka nej om jag visste det innan, men jag får typ scenskräck när det kommer så plötsligt...

- På midsommarafton kom Angelica, Michelle, Sandra och Zandra hem till mig för att spela spel. Vi började med Let's Dance, som jag har vunnit i en tävling på Internet. Det var jättekul i början, men efter ett tag blev det lite långtråkigt... Då körde vi Tjejsnack istället, vilket var ganska trist, eftersom ingen fick några roliga utmaningar som "Ät en tesked tandkräm"... Det har hänt mig tidigare, och jag rekommenderar det inte :P . Till sist körde vi Singstar, vilket man aldrig kan tröttna på... Jag vet inte hur jag har lyckats bli så bra på det, men jag kör på mitt egna påstående att ju bättre man är på att sjunga, desto sämre är man på Singstar... För jag sjunger verkligen inte bra :P .

Det var väl de stora grejerna som hänt. Nu ska jag bege mig iväg för att träffa Sandra. Vi ska först lämna lite böcker på biblioteket, sedan ska vi till Drottninggatans Bok & Bild för att införskaffa lite pocketböcker. I love to read :D .

Dagens länk...

... går till Pointless Sites, en jättebra sida om du har tråkigt. Här krävs inte särskilt mycket intelligens... Det är just det som är så kul!!!

Dagens länk...

... går till Yttermera! En sida som är ett bevis till varför man INTE ska tro på allt som man läser. Sjuka nyheter, alltså... Men min favorit på den sidan är inte nyheterna utan detta. Ekorrn satt i granen i olika versioner! De som jag tycker är roligast är 1, 10, 16, 18, 20, 21, 59, 62, 133, 134 och 146. Detta är alltså bara 11 st av 185, om ni hade tänkt komma med klagomål om många favoriter... !VARNING! Observera att dessa är roligast om man läser dem högt tillsammans med en kompis i övertrött tillstånd.

Veckans bok...

... är denna:

Titel: "Farväl, älskade Holly"
Författare: Kevin Wells
Förlag: Bra Böcker AB
Utgivningsår: 2005
Antal sidor: 377

Handling: Den 4 augusti 2002 försvinner Holly Wells under familjens grillkväll tillsammans med sin kompis Jessica. Det är sista dagen någon ser dem i livet... Hollys pappa Kevin berättar i boken om hans egen och familjens kamp för att gå vidare med livet efter deras tioåriga dotters död.


Betyg: 
 image28 image28 image28 image28 image28

Motivering:
Den här boken glömmer man inte i första taget. Från den första meningen till dess att man har läst ut boken sitter man som klistrad. Handlingen är ofattbar; hur kan någonting så hemskt få hända? Efter att ha hört mycket om denna uppmärksammade händelse i media kommer man i boken på en gång, och det personliga skrivsättet får det att kännas som att boken är skriven av någon man känner.

Dagens länk...

... går till Bli en vinnare! Här kan du söka bland alla tävlingar som finns på Internet, för att få chansen att vinna någonting som du är värd! Lycka till!

My room...

... looks like this:

  En bild från dörren...

  Den ena av mina färgkoordinerade bokhyllor

  Den andra av mina färkoordinerade bokhyllor!

Så, det var väl kul :P . Som ni ser har jag ett väldigt blåvitt tema i mitt rum... Varför vet jag ej... Jag gillar inte den färgkombinationen mer än någon annan egentligen. Men så är det i alla fall! Som ni ser är det fortfarande lite stökigt i mina bokhyllor (sneda böcker/oordnade prydnader) men det löser sig väl någon gång :P .

Det här var väl riktigt duktigt gjort av mig?!! Jag skrev två gånger med bara några minuters mellanrum. Jag var ju tvungen att ta ikapp mina dagar av förlorat bloggande... Dumma skola! Jaja, vad är en bal på slottet...

Long time no see...

Det har gått ett tag sedan jag skrev nu... Okej, inte ens en vecka, men det känns som en evighet för mig då jag har haft fullt upp. Eftersom detta var sista hela veckan med lektioner så har jag haft två prov samt en redovisning. Det känns som att det har varit både en bra och en dålig vecka... Det var jobbigt att plugga inför proven, men när vi sedan fick tillbaka dem idag kändes det som en riktigt bra belöning :D .

Idag kom min lilla kusin Oscar på besök! Han är så söt, och vi har kommit på att han låter som rymdvarelsen i "Lilla Kycklingen" när han försöker prata.

  Oscar?

Vad gulligt det skulle vara att sy en maskeradkostym som Chippen (rymdvarelsen). Med randiga små ben och ett extra öga :P . Jag vill sy en sådan... Om jag nu skulle kunna sy. Tråkigt, tråkigt att jag inte kan det...

Oscar skrämde ihjäl en av mina katter också. Hon gick och gömde sig under min säng för att hon var så rädd, och hon brukar (nästan) aldrig gå dit annars.

  Min livrädda katt Tiger (som inte är så livrädd just här)

  Om Tiger ska vara med på bild, måste Skrållan också få vara det... Annars är det inte rättvist :P . Om ni undrar är det mitt finger som är i vägen längst ned i bilden.

Vill ni se en bild på mitt rum? Tänkte att nu var en bra tid att passa på, eftersom jag har städat på grund av att vi fick gäster... Men du får ni vänta ett litet tag... Måste ta bild först, och ladda upp på datorn. Återkommer om ett par minuter med en färsk bild av mitt "vackra" rum.

Skor...

Det är inte roligt med prov... Idag gick jag upp klockan nio endast för att plugga fysik. Jag känner mig väldigt oengagerad. Jag läser, men förstår ingenting. Det känns hopplöst, och jag väntar fortfarande på den stunden då allting klarnar för mig. Om min plan fungerar kommer jag att förstå allting snart, men jag följer ju aldrig mina planer så det är väl för mycket att hoppas på :P .

I fredags kom några av min lillebrors kompisar hem till oss, eftersom han hade haft ett bowlingkalas och de skulle "varva" ner lite... Varva ner och varva ner... De var väldigt mycket uppe i varv enligt mig. Jag struntade därför i att plugga, och tänkte att jag hade massvis med tid över... (Om det var någon som inte förstod min anledning till varför jag struntade i att plugga, så spelar det ingen roll... Jag hade egentligen inget skäl :P ). Den där tiden försvann då vi fick gäster igår, också till följd av min lillebrors födelsedag.

På kvällen igår såg jag och Amanda på "The Village". Den började riktigt bra, och intrigerna tätnade... Slutet var en stor besvikelse, men det kan ha berott på att jag är blond (och min syster också...). Vi roade oss under tiden med att ta foton med mobilerna, och jag lät henne stå modell för några av mina skor. Här ser ni resultatet:











Don't mind me on the pictures... Det var meningen att vi skulle se konstiga ut på båda, men min kära syster svek mig på den ena... För hon ser konstig ut på den andra :P (haha).

Nu måste jag verkligen fortsätta plugga fysik. Jag har i och för sig sovmorgon imorgon, men jag vill inte gå upp tidigare bara för att studera. Det kommer inte bli så i vilket fall som helst... Jag kommer bara ta längre tid på mig med allting annat, så jag inte hinner plugga. För övrigt kommer ingenting fastna i min blonda lilla hjärna vid den tiden på dagen (natten).

"Så synd att jag skall dö när det finns så mycket kvar för mig att läsa."
Marcelino Menendez y Pelayo

Med detta menar jag att jag inte orkar plugga något mer...

Fy(sik)

Ja, om ni undrar varför rubriken ser ut som den gör, så är det för att om det inte vore för fysik kunde jag ha gått hem mycket tidigare från skolan idag. Så Fy(sik)...

Idag var jag alltså i skolan, där vi började dagen med en härlig lektion biologi. Eller det kunde ha blivit en härlig lektion om vi hade fått behålla klassrummet vi satt i först där det finns "bekväma" stolar. Men nej, vi måste flytta på oss och sätta oss i klassrummet med obekväma stolar. Och inte nog med det, vi var tvungna att tänka också. Jag gillar skolan mindre och mindre... Jag gillade verkligen citatet som våran mattelärare läste upp för oss om att dagens ungdomar tycker att det är för hårt i skolan, fast lärare sänker ribban så lågt att de frågar om de ska gräva ner den åt oss. Inte exakt återgivet (inte ens i närheten :P ) men jag fångade kärnan i det hela. Det är verkligen låg standard på arbeten jag gör ibland, men om det går dåligt klagar jag på läraren (vilket i vissa fall är befogat -->svenskan). Jag borde faktiskt bli mer ambitiös, och jag tycker att jag gör upp jättebra planer för hur jag ska plugga, men det slutar ändå alltid med att jag hittar på andra, mycket roligare saker att göra.

Efter biologin skulle vi haft svenska, och som ni kanske förstod av min hint tidigare så är jag inte så förtjust i det ämnet... Eller läraren, snarare sagt. Idag skulle vi fått tillbaka ett arbete som vi gjorde för evigheter sedan, men vad händer då? Jo, hon skickar ut ett mail och säger att vi får jobba på valfri ort. Det är så genomskinligt så att det inte är sant! Det är inte första gången det händer heller... Jag blir jätteirriterad.

Då vi inte skulle ha lektion förrän två timmar senare gick vi och pratade med vår fysiklärare. Efter mycket om och men så fick vi veta att vi visst behövde gå på lektionen, för han skulle säga några saker som hade med provet att göra (vilket för övrigt är på tisdag). Så vi väntade alltså alldeles för lång tid på att lektionen skulle börja, och när vi kommer dit visar det sig att det han skulle berätta var att vi hade prov på tisdag och att det skulle vara si och så många uppgifter... Surprise, ni har prov! Det visste vi verkligen inte innan.... Speciellt inte sedan han sagt det typ 100 gånger. Då blev jag också irriterad, fast inte lika mycket som på svenskaläraren, för jag var alldeles utmattad efter håltimmen. (Hur kan man vara utmattad efter att ha gjort ingenting?)

Nu sitter jag alltså vid datorn efter att ha städat mitt rum... Skönt att koppla av. Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan hela lägenheten fylls med ungar, eftersom min lillebror fyller 9 år... Grattis Sebastian! Och grattis på namnsdagen, farmor! Så nu har jag grattat alla, så då slutar jag skriva för den här gången :D .

Ulla-Bella

Jag har lite Solstollarna-abstinens... Jag älskar Ulla-Bella. Jag vill lära mig Ulla-Bella rap. Jag vill ha en röd badmössa. Ja, jag vill helt enkelt vara Ulla-Bella :P .

Här kommer Ulla-Bella rap för er som inte har hört den:



När vi var mindre brukade jag och Sandra låtsas att vi var Lili & Sussie, och i den här videon (också från Solstollarna) så hoppar de upp och fryser bilden i slutet av låten, och det skulle vi alltid härma. Kan meddela att det inte gick så bra :P .



Ja, nu har jag fått ha min nostalgitripp, även om jag inte fanns då detta sändes på TV, men jag har sett det på VHS hur många gånger som helst, om någon är intresserad... Nu ska det handla om annat. Igår var jag nämligen på Smaka på Stockholm (eller jag åt Stockholm, som vissa säger :P ) som jag skrev om tidigare. Där smakade vi på någon rätt från WKB, vilket var otroligt gott. Jag kan verkligen rekommendera "Kycklinspett på Malaysiskt vis med minivårrullar, jordnötssås & risnudlar", vilket såklart var det jag åt...

Idag har det varit ännu en sån där skoldag. Jag vet inte om ni har märkt det, men varenda gång någon tar slut, så kommer det en ny... Inte så kul. Vi hade i alla fall biologi första lektionen, där vi satt i en timme och diskuterade vare sig en person som fanns på bild i boken var tjej eller kille. Det var inte första gången vi diskuterade det, så jag var vid det laget nästan helt övertygad om att det var en kvinna. Tyvärr fick nya argument mig att tvivla... Denna person är nu döpt till: Doktor i Arkeologi, XY-kvinnan Kim. Bara så att ni vet. Har ni några uppgifter om en androgyn person som jobbar på Dinosaur National Monument i USA, så är det bara att skriva till mig. Jag är verkligen irriterad på att jag inte vet, människan har till och med två klockor på sig så att man verkligen inte ska kunna veta om det är en tjej eller kille... Lite deprimerande.

Efter denna uttömande biologilektion hade vi matematik. Inte så mycket att säga om den lektionen, vi lämnade in uppgiften i statistik. Sedan var det tyvärr dags för spanska. Det kändes som en väldigt kort lektion (vilket det också blev) eftersom vi inte gjorde så mycket.

När vi hade slutat åkte vi till McDonald's för att köpa glass. Jag testade den nya glassen med Solero-topping. Den var god och somrig, men kommer troligen inte bli en favorit hos mig. Precis efter att vi hade betalat kom det fram någon och undrade om vi ville prova en ny hamburgare och svara på en enkät om vad vi tyckte. Gratis mat är jättebra, var vår åsikt så inga protester åt det. Hamburgaren smakade gott först, men till slut blev det för mycket, så jag åt inte upp hela... Men den var ju faktiskt gratis :D .

Jag har varit inne för mycket på Asos idag, eftersom jag har skrivit klart min uppsats i Samhällskunskap... Här är i alla fall lite saker som jag vill köpa:

  Läppglans med läpppeeling-sak (Bourjois)

  Läppglans att hänga på mobilen (Bourjois)

  Ett annat läppglans att hänga på mobilen, som doftar menthol (Bourjois)

  Nattläppbalsam som vårdar läpparna, såklart :P (Bourjois)

  Ett sätt med necessär, spegel och läppbalsam där det står "Oh God, I'm So Bloody Blonde Sometimes", vilket passar mig perfekt (Half Moon Bay)

  En apa som blåser naglarna torra efter att man har målat dem. Praktiskt och gulligt.


Det var allt... Vilket inte vill säga lite. Nej, nu ska jag nog ta och plugga... Antingen ska jag läsa "Pride & Prejudice" av Jane Austen (jag älskar TV-serien) eller så ska jag plugga fysik. Får se hur jag gör, men antagligen gör jag det minst ambitiösa, alltså läser :P .

Smaka på Stockholm

Idag ska jag och familjen bege oss in till Kungsträdgården för att smaka på Stockholm. Vi ska inte stanna så länge, för jag måste skriva klart en uppsats idag... Sveriges nationaldag är det ju också, så det känns som att det kommer vara proppfullt inne i stan. Jättekul. Jag hatar att vara på ställen där det är mycket folk. Jag får cellskräck eller nåt liknande :P .

Jag vill ha nya skor också har jag kommit på. Jag har redan för många som jag inte använder, men jag kan inte låta bli... Här är några fina som jag har hittat:

 
Båda är från Debenhams.
Synd att jag inte har råd bara

Soligt

Idag var det riktigt varmt ute, vilket var ganska skönt eftersom jag var ledig då treorna tog studenten. (Annars hade det bara varit deprimerande om jag hade behövt gå i skolan när det är fint väder).

Jag var i Heron City ett tag idag, och allt jag gjorde där var åt egentligen... Sedan åkte jag ut till Djurgården tillsammans med Sandra och Zandra. Där var det ännu varmare, trots att klockan hade hunnit bli fyra på eftermiddagen! Vi hade i alla fall köpt med oss brieost och kex, och jag köpte en Loka med smak av Vildäpple (den smakar cider), så det kändes riktigt somrigt att sitta i gräset och ha picknick. Efter det solade vi vid vattnet... Någon solbränna har jag inte märkt av ännu, men jag blir alltid röd innan jag blir rödbrun :P .

Här är några bilder från idag (den på mig är inte särskilt smickrande, men som tidigare inlägg visar blir jag inte särskilt fin på bild :P )

   

Dansföreställning

Ja, igår var det alltså dags för den fruktade dansföreställningen... Jag måste erkänna att det inte gick så dåligt som förväntat, vilket var skönt eftersom jag stod längst fram. Jag glömde endast bort mig i cirka 1 sekund, men jag hoppas att det inte syntes. Det enda som var negativt med det hela var väl hur jag såg ut... För att illustrera hur det såg ut kan jag visa bild på mig innan jag åkte, men jag var tvungen att sminka mig mer sedan. Så när ni ser bilderna: tänk mer rouge och ögonskugga.

    

Som jag sa... Inte speciellt vackert :P .

Nu över till någonting annat. Idag har det varit skola som vanligt på måndagar... Inte så roligt, men vi fick tillbaka de nationella proven i Matte B och det gick väl bättre än förväntat för jag fick faktiskt ett poäng på den sista svåra uppgiften... Nej men allvarligt talat så är jag nöjd. Efter matten var det dags för samhällskunskap där vi skulle ha arbetat med våra uppsatser, men jag jobbade med statistikuppgiften i matte tillsammans med min grupp... Det kändes lite roligare och mer oambitiöst vilket passade mig bra idag.

Egentligen skulle vi haft håltimme och spanska innan vi slutade, men vi sa att vi ville gå så vi fick det :D . Det är skönt med lättövertalade lärare. Så när klockan var 11.15 var vi alltså på väg ifrån skolan.
 
Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med Sandra, och vi kollade på smycken i någon affär där alla kostade 20 kronor... Jag fick beslutsångest och köpte ingenting.

Därefter är det bara studerande som har gällt... Och det gäller fortfarande... Varför går det så segt för mig? (Okej, jag vet svaret på det där, men jag vill gärna ha någon högre beslutande kraft att skylla på...)

Fotboll...

... kommer jag nog aldrig att förstå. Fast jag måste säga att jag väljer rätt matcher att se på. Ikväll blev det mer som någon intrigfylld såpa á la Days of our Lives... Det var kul :) . Jag har ett tips för er som liksom jag inte förstår er på fotboll så bra: Lyssna på kommentatorerna i radio samtidigt som ni ser matchen. De förklarar vartenda steg i spelet, så det blir mycket enklare att hänga med.

Över till någonting helt annat. Idag har jag skrivit en hel del på uppsatsen om internationell politik. Jätteintressant... Om man nu är på det humöret. Vilket jag tyvärr inte är. Har idag lärt mig att folk i Indonesien har efternamn som börjar på S... Eller, ja, gamla presidenter har efternamn som börjar på S och ser typ exakt likadana ut...

Jag vill shoppa! (För er som inte hängde med, så bytte jag samtalsämne helt nu). Det var jättelänge sedan jag spenderade pengar på någonting annat än presenter eller på att äta ute... Eller okej, jag har köpt nagellack, böcker och en illgrön tröja till dansuppvisningen (observera att endast tröjan är till dansen). Jag vill verkligen köpa nya kläder. Får ta tag i det när allt pluggande tar slut. Mitt schema fram till sommaren:

3/6 - Dansuppvisning
4/6 - Matematik B - statistikuppgift
7/6 - Samhällskunskap A - uppsats
8/6 - Lillebror Sebastian 9 år
12/6 - Fysikprov
14/6 - Biologiprov
15/6 - Svenskaredovisning
20/6 - Skolavslutning
22/6 - Inlämning av svenskauppgift

Enligt mig är detta väldigt fullspäckat, vilket beror på att jag aldrig tar itu med saker, utan gör någon  överslagshandling: När jag har så mycket att göra, att jag väljer mellan flera olika så gör jag någonting helt annat istället... Exempelvis kollar runt på olika sidor på Internet... Detta är inte bra.

Nu ska jag faktiskt vara jätteduktig och fortsätta skriva på mitt arbete i samhällskunskap. Fastän klockan är över halv elva...

Ha det bra! /Erika

Idag...

... sitter jag och pluggar i ett mörkt datorrum, trots att det är världens bästa väder ute... Jag blir deprimerad.

Nu är det ju sommar snart (om inte redan nu) så därför tänkte jag bjuda på lite bilder från förra sommaren då jag var i England. På det sättet har jag någonting att tänka på medan jag uthärdar de sista dagarna i skolan innan sommarlovet... Slutar den 20 juni, vilket inte känns så kul just nu.

     Tower Bridge

     Brighton Pier


Nu måste jag nog ta tag i studerandet, vilket ju inte har gått så bra tidigare, men nu måste jag skärpa mig :P .

SearchPet

 

Vad tycker ni om mitt SearchPet?

Talang 2007

Rätt vinnare, enligt mig... Men hur klantigt var det inte av Peppe Eng att visa vem vinnaren var, och sedan ha en lång konstpaus när alla redan visste vem som vann. Han måste väl ha märkt att han gjorde fel? Zillah & Totte var i alla fall värdiga vinnare, och min snart 9-åriga lillebror var väldigt imponerad.
Citat:
Lillebror: - Det är ju apan som har talangen.
Jag: - Det är väl tjejen som har all talang?
Lillebror: - Men det är ju apan som är rolig...

Varför samtalet fortgick på detta sätt är eftersom han inte fattade att det var Zillah som buktalade... Jag undrar vad han trodde att talangen var :P .

Idag hade jag planerat att skriva en stor del av uppsatsen i Samhällskunskap som ska lämnas in nästa vecka. Naturligtvis blev det inte så, utan jag gjorde annat. Jaja, har ju imorgon på mig också... Det går nog bra.

Just nu är jag lite upptagen med att oroa mig för hur det kommer att gå på dansuppvisningen på söndag. Detta mest eftersom jag måste ha en illgrön tröja på mig, vilket bara förstärker min blekhet, och sminka mig som en galning. Så om ni ser någon med svart ögonskugga på ena sidan av ansiktet och en väldigt grön tröja på tunnelbanan, så är det antagligen jag... Tyvärr.

Nej, nu ska jag nog fortsätta "studera" lite. Jag verkar inte hitta någon koncentration idag...

Välkomna...

... ... till min alldeles nya blogg. Så varför startade jag den här? Jo, när jag är uttråkad kan jag vara lite "babblig" och istället för att tjata ihjäl min familj, tänkte jag att människor faktiskt frivilligt kunde få läsa vad jag har att säga! Ibland har jag så smarta idéer...

Det är väl all presentation som krävs för tillfället, men ni kommer definitivt få höra mer från mig!

Ha det bra!
//Erika

Besökare Online:
Besökare Idag:
Besökare denna Vecka:
Besökare denna Månad:
Besökare Totalt: